Angststoornissen

Angststoornissen zijn veel voorkomend en kunnen in verschillende vormen en mate aanwezig zijn. Duidelijk is dat de angst het normale karakter verloren heeft en een verstorende werking heeft in het dagelijkse leven van de persoon.  Iedere mens kent angstgevoelens. Angst is een gezond gevoel omdat het ons beschermt tegen (dreigend) gevaar. Iedere levensfase kent zijn eigen typen angst. Echter als de mate van angst zo sterk is dat het storend werkt in het dagelijkse leven, dan spreken we van een angststoornis. De DSM onderscheidt meerdere angststoornissen. Binnen het zorgprestatiemode, generalistische GGZ komen we veelvuldig mensen met angststoornissen tegen. 
Hierbij valt te denken aan mensen met paniekklachten, sociale angst, specifieke fobische klachten, dwanggedachten en handelingen, overmatig zorgen maken (tobben/piekeren).

Onderstaande sites geven aanvullende informatie over angststoornissen:
http://www.nationaalkompas.nl/gezondheid-en-ziekte/ziekten-en-aandoeningen/psychische-stoornissen/angststoornissen/beschrijving/

https://www.ggzstandaarden.nl/zorgstandaarden/angstklachten-en-angststoornissen/specifieke-omschrijving-angstklachten-en-angststoornissen

Openingstijden en beschikbaarheid

De praktijk is alle doordeweekse dagen geopend van 8-18 uur. Twee avonden per week kunnen er avondafspraken gemaakt worden. We zoeken altijd samen naar mogelijkheden voor het maken van een afspraak. Indien noodzakelijk dan passen we ons aan buiten de genoemde tijden.

Wachttijden per datum: 01-11-2022
Aanmeldingswachttijd: De gemiddelde aanmeldingswachttijd bedraagt op dit moment 9 weken. We kunnen vanaf Januari 2023 een eerste afspraak voor u inplannen.


Behandelingswachttijd: Prinsen Psychologie start een behandeltraject met een intakegesprek. Er is geen wachttijd tot vervolggesprek. Dit wordt meteen samen vastgelegd.

 

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de aanmelding is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

Openingstijden

maandag 8u-21u

dinsdag 8u-17u

woensdag 8u-21u

donderdag 8u-18u

vrijdag 8u-17u (oneven weken open tot 13u)

Free Joomla templates by Ltheme