Clientendossiers

Iedereen die in behandeling gaat bij een arts of een psycholoog krijgt een dossier. dit dossier is voor de persoon in kwestie vrij inzichtbaar. Ook kunnen er copieen worden gevraagd. Dossiers bij een psycholoog moeten 15 jaar worden bewaard. Dit is een hele tijd en zoals we weten kan er in de loop van de jaren heel wat gebeuren.

 

Bewaren

Het dossier is gedeeltelijk electronisch en deels papier. Het electronische dossier bevindt zich in de software van de psycholoog en is vergrendeld middels een wachtwoord dat alleen bij de psycholoog bekend is* . Het papierendossier (voor zolang dit nog blijft bestaan) bevindt zich in een speciale afgesloten kast waar alleen de psycholoog de sleutel van heeft. De psycholoog heeft, als het goed is, deze dossier systematisch geordend. 

 

Vertrek, stoppen, overlijden van de psycholoog

Wanneer uw behandelend psycholoog stopt, vertrekt of mocht overlijden dan moeten uw gegevens uiteraard veilig opgeborgen blijven en ook voor u opvraagbaar zijn. De behandelend psycholoog zorgt in een zogenaamd praktijktestament dat een overdracht naar een collega goed geregeld is.

Deze collega is op de hoogte van de wachtwoorden van de software en kan bij de dossiers.

Prinsen Psychologie heeft mevrouw N. van Amerongen van Amerongen Psychotherapie bereid gevonden hier voor u klaar te staan. Ook voor verwijzers is het handig dit te weten!

Mevrouw van Amerongen is eenmaal per week werkzaam in de praktijk van paramedisch centrum In Motion te Breda.

Haar telefoonnummer is 0652546333. Per email is zij bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zo borgen we altijd de privacy van uw gegevens.

 

Vernietigen

Het kan natuurlijk zijn dat u het niet eens bent met het feit dat uw gegevens bewaard blijven. Het is uw recht om hier tegen bezwaar aan te tekenen. Dit kunt u doen bij DHJPM Prinsen, eigenaar van Prinsen Psychologie. U kunt vragen om vernietiging van het dossier. We vragen daarbij wel naar de reden hiervan en nodigen u eventueel uit voor een gesprek.

 

Verstrekken van gegevens na afsluiting van de behandeling

Het vertsrekken van gegevens over u en het door u gevolgde traject bij Prinsen Psychologie vindt uitsluitend plaats met uw schriftelijke toestemming. Zonder deze toestemming zullen wij geen gegevens verstrekken. Wanneer andere instanties om uw gegevens vragen stellen wij een brief op met louter relevante informatie.

 

Materiele controle

De zorgverzekeraar doet materiele controles bij zorgaanbieders. Dit doen zij om te bekijken of de aanbieder wel eerlijk heeft gewerkt voor de vergoeding die daarvoor is verstrekt. Voor de materiele controle zijn vanuit de wetgeving do's en dont's. Ook de LVVP (www.LVVP.nl) hanteert hierin richtlijnen en bieden ondersteuning. Wij raadplegen bij een dergelijke controle de LVVP. Wij garanderen dat er geen informatie over de behandeling of gestelde diagnose verstrekt wordt.