Corona virus

Beste, ivm het Coronavirus vragen we aandacht voor het volgende:

 Het aantal besmettingen loopt op. In de praktijk willen we al het mogelijke doen om deze ontwikkeling juist tegen te gaan en goed voor elkaar te zorgen.

Dit betekent dat als u terugkomt van vakantie uit een gebied met code rood of oranje er de eerste twee weken na uw terugkomst geen fysieke afspraken worden gemaakt. Wel kunnen we digitaal (videobellen) afspreken. Dit geldt ook als u geen klachten heeft.

Eerder golden al de onderstaande richtlijnen/afspraken:

Bent u al gestart met de behandeling of heeft u een eerste gesprek gepland staan, dan vragen wij u om niet naar de praktijk te komen als u klachten heeft passende bij het Coronavirus; snotterig, hoesten, koorts, geen smaak of geur/reuk hebben, benauwdheidsklachten, vermoeid. 


Wilt u wel gesprekken terwijl u klachten heeft, of wanneer u zelf liever niet een face to face gesprek heeft (ook al heeft u geen klachten), dan kunnen we bellen of videobellen.

Skypen, facetime en whatsapp zijn niet veilig en mogen in het kader van de AVG niet worden gebruikt. 

We maken gebruik van een door de beroepsvereniging goedgekeurde app om te videobellen. Deze wordt aan u doorgestuurd als we de start met videobellen maken.

Heeft u geen klachten en u wilt liever een face to face een afspraak, dan kunnen we de afspraak door laten gaan in de praktijk conform de door het RIVM opgestelde maatregelen/richtlijnen (zie onder en op de poster bij binnenkomst) of we kunnen een wandeling maken in de natuur. Zodoende borgen we de privacy en hebben we wel een persoonlijk contact. Uiteraard houden we rekening met de 1.5 meter afstand.

Bij een f2f afspraak in ons pand wast u de handen (ontsmetten) bij binnenkomst. Na handen wassen gebruikt u geen mobiele telefoon meer. U komt binnen op afspraaktijd en neemt plaats in de wachtruimte. Wacht u liever in de auto of buiten, dan pik ik u op.


Ook kunnen we via e health de behandeling (tijdelijk) invullen. Dit kan ook middels uitwisseling van berichten en via de chatfunctie.

 Laten we allen onze verantwoordelijkheid nemen en het zekere voor het onzekere nemen.

wanneer we wel face to face ontmoeten dan

- schudden we geen handen (ontsmetten bij binnenkomst)

- houden we gepaste afstand

- gebruiken we papieren zakdoeken of tissues.

we danken u voor uw begrip! We zorgen voor elkaar!