Groepstrainingen

Als een psychologisch behandeltraject niet uw vraag is, maar u zou wel graag aan uzelf willen werken om uw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren dan kan dit in een individueel trainingstraject of via deelname aan een van degroepstrainingen.

Prinsen Psychologie biedt de volgende trainingen:

 

Sociale vaardigheidstraining

De groepstraining kan gevolgd worden na een individueel traject. Ook kan deze zonder individueel traject worden gevolgd. De trainer zal na een eerste gesprek met u bekijken wat het best passende is.

In de groepstraining gaan we met maximaal acht personen (18+) aan de slag om met elkaar te oefenen van de verschillende sociale vaardigheden. Er is een standaardprogramma, waarbij in sessies rekening wordt gehouden met ieders wensen.

Vaardigheden die in deze training aan bod komen zijn:

 • kennismaken
 • vragen stellen
 • een gesprek beginnen, onderhouden
 • complimenten geven en ontvangen
 • invoegen in een gesprek/groep
 • kritiek geven en ontvangen
 • aangeven dat je ergens last van hebt
 • mening geven
 • communicatie in de breedste zin van het woord (verbale en nonverbale vaardigheden)
 • herkennen van gedachten en gevoelens bij jezelf en de ander
 • afscheid nemen

 

training "uit jezelf"

Deze training is ontwikkeld door N. van Amerongen, psychotherapeute en D. Prinsen, GZ psycholoog. Het is een oefenprogramma gericht op vergroten van bewustzijn, verkrijgen van handreikingen om met lastige situaties om te gaan en tools die daarbij te gebruiken zijn.

Deze training wordt gegeven in een groep van maximaal 10 personen.

In deze training wordt gewerkt aan de hand van metaforen, mindfulnessprincipes en cognitieve technieken.

Het doel dat de training beoogt te bereiken is het uit jezelf komen, meer bewust worden van jezelf en jezelf durven uiten naar anderen.

 

Nicolaas Beets, nederlands letterkundige:

"De woorden dienen om gedachten te uiten; of te verbergen, naar men 't vat".

 

Mindfulnesworkshops en training

Mindfulness houdt in dat je in het hier en nu bent met je aandacht, opmerkzaam bent van dat wat er is, zonder het te veranderen, zonder streven, zonder oordeel en in zachtheid en mildheid voor jezelf en de ander, vol acceptatie.

 

Een volle zin die feitelijk zegt dat we leren om bewuster te worden, stil te staan bij de dingen die er zijn en er mee te leren zijn, zonder direct aan te pakken, problemen op te willen lossen en in de doe-modus te schieten. iedere dag opnieuw rennen we, proberen we, organiseren we, en vermoeien we onszelf. Binnen de mindfulnesstraining zijn we ook actief, veel meer vanuit een zijn. We leren te ervaren, op te merken.

 

We bieden mindfulness workshops aan in samenwerking met Mindful by Inge. ook een volledige training kan worden geboden, mits er voldoende aanmeldingen zijn

"Vriendelijkheid in woorden schept vertrouwen, vriendelijkheid in denken schept diepzinnigheid, vriendelijkheid in geven schept liefde", Lao Tse, chinees filosoof